Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Iráčtí uprchlíci ze Soběšovic chtějí v Česku zůstat

6. dubna 2016 13:34 | Havířov | Michal Hulva

Kvůli pětadvaceti iráckým uprchlíkům, kterým se v České republice nelíbí ministerstvo vnitra pozastavilo celý projekt fondu Generace 21. Rodiny uprchlíků, které nyní žijí na Frýdecko-Místecku chování svých krajanů nechápou.

ADRA organizuje opět sbírku pro Ukrajinu

29. března 2016 13:39 | Havířov | Michal Hulva

ADRA před rokem uspořádala první potravinovou sbírku pro chudé rodiny z ukrajinského města Mukačevo. A i v letošním roce mohou lidé pomoci, protože situace se na Ukrajině vůbec nelepší. Organizace také hledá dobrovolníky na letní tábor.

Bazén na 11. ZŠ prochází rekonstrukcí

20. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Bazén na základní škole Jiřího z Poděbrad na Slezské prochází kompletní rekonstrukcí. Náklady na opravy přesáhnou 13 milionů korun. Nový bazén bude mít totiž jeden z nejmoderněšjších systémů u nás. Pro členy plaveckého oddílu, který zde trénoval, oprava ale znamená nemalou komplikaci.

Nedaleko frýdecké nemocnice vzniká nová komunikace

20. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Nedaleko frýdecké nemocnice roste další nová komunikace. Výstavba zahrnuje i bezmála desítku nových parkovacích míst, kterých je tady prý nedostatek. Ze současného zásahu do provozu ale šoféři nadšeni nejsou.

Frýdek - Místek se mohl jmenovat Bezručov

20. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Snad každý zná literární osobnost, českého básníka, Petra Bezruče. Ne každý už ale ví, že se po něm měl jmenovat Frýdek - Místek. Konkrétně se mluvilo o městě Bezručov. Název Bezručov se sice neprosadil, ale stopy básníka jsou patrné po celém městě.

Špatně parkujících řidičů ve F-M meziročně přibylo

20. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

O tři stovky pokut více než loni rozdali letos frýdeckomístečtí strážníci řidičům za špatné parkování. Botičky rozdávali za stání na chodnících a parkování na trávě. Nejvíce ale rozdali tzv. parkovaček, které dávali za stěrače za ignorování parkovacích automatů.

Nezaměstnanost v okrese Frýdek - Místek mírně narostla

20. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

9 tisíc šestnáct. Taková byla ke konci července nezaměstnanost v okrese Frýdek-Místek. Lidí bez práce je tak o 271 více než v minulém měsíci. Frýdek - Místek si ale stále drží nejlepší příčku v počtu nezaměstnaných v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Podle NKÚ F-M chyboval v evropském projektu

16. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Nejvyší kontrolní úřad nařkl vedení Frýdku - Místku z porušení zákona o veřejných zakázkách. Konkrétně mělo město pochybit u projektu revitalizace 8. pěšího pluku. Regionální rada Moravskoslezsko a ani pracovníci frýdeckomísteckého magistrátu s tím ale nesouhlasí.

Za krádež žiletek půjdou za mříže

15. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Strážníci městské policie Frýdek - Místek měli nedávno zážitek jako z akčního filmu. Nechyběl v něm nastartovaný vůz před prodejnou a ani vytasená zbraň. Celá scéna se strhla pro balíček žiletek za devět stovek.

Soutěž o nejlepší park pořadatelé zastavili

15. srpna 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Začátkem července jsme pro vás připravili reportáž na téma Park roku. Vedení Frýdku-Místku vůbec poprvé přihlásilo Zámecký park a park Jižní svahy do této soutěže.

Komerční sdělení více

Může jít pohodlí a elegance ruku v ruce? Podívejte se na pantofle Birkenstock!

Jestliže hledáte komfortní a zároveň trendy obuv na jaro a na léto, můžete do svých šatníků zařadit i stylové dámské či pánské pantofle od módní značky Birkenstock. Jedná se o obuv, která vás nezklame a my se na ni na následujících řádcích podíváme pěkně zblízka. Čtěte a nechte se inspirovat společně s námi!

Obchodování s US Tech 100 - průvodce pro nováčky i zkušené investory

Pokud se rozhodnete vstoupit do světa obchodování s indexem US Tech 100, objevíte moře příležitostí a výzvy, které tento dynamický trh přináší. Tento index je zajímavý díky svému zaměření na technologické giganty, kteří hrají klíčovou roli ve světě moderního byznysu a inovací. US Tech 100 je index, který sleduje vývoj 100 nejvýznamnějších technologických společností obchodovaných na burze. Mezi tyto společnosti patří Apple, Microsoft, Amazon, Facebook a další.

Ostravští studenti se ponořili do hlubin stavební fantazie a vytvořili model plovoucího města

V rámci 16. ročníku mezinárodní soutěže Modelium studenti Střední průmyslové školy stavební v Ostravě přijali stavitelskou výzvu a vybudovali udržitelné plovoucí město z vlnité lepenky. Ostravské modely budou nejprve usilovat o postup do národního finále. Nejlepší šestici staveb vybere porota do pátku 24. května. Mladí stavitelé z Česka a Slovenska se utkají o ceny v celkové hodnotě více než 100 000 Kč.


Perinatologické dny upozornily na negativní vývoj v péči o děti s nízkou porodní váhou

Lékaři Perinatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava připravili pro kolegy z nemocnic z oborů gynekologie, pediatrie a neonatologie dvoudenní odbornou konferenci Moravskoslezské perinatologické dny. Kromě přednášek předních českých specialistů z této oblasti společně diskutovali o vývoji perinatologické péče v kraji. Tedy o období, které se týká druhé poloviny těhotenství a prvních dnů po porodu.

Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádala úspěšný Den zdraví a ošetřovatelství

Nemocnice ve Frýdku-Místku, p.o. ve spolupráci s Nadačním fondem Pavla Novotného uspořádala druhý ročník úspěšného Dne zdraví a ošetřovatelství v prostorách obchodního centra Frýda. Tato akce, která se konala dne 13. května 2024, měla za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o důležitosti prevence a nabídnout širokou škálu vyšetření a poradenství.

Podcast FNO: Co je smyslem paliativní péče?

V tomto podcastu bychom vám rádi přiblížili Ambulanci paliativní a podpůrné péče. Pacientům s nevyléčitelnou diagnózou i jejich rodinným příslušníkům se ve FN Ostrava věnuje tým, jehož součástí jsou sociální pracovníci a nemocniční kaplan. Je nutné se paliativní péče obávat? Jaké formy léčby lékaři upřednostňují? Odpovědi i na tyto otázky poskytla MUDr. Jarmila Kušnírová, lékařka zmíněné ambulance, která je součástí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Filmový festival Nechme se překvapovat letos poprvé také v Opavě

Vzdělávací festival přírodovědných filmů Nechme se překvapovat se uskuteční letos poprvé také v Opavě. Nabídne krátké filmové projekce o živočišných druzích, ekosystémech, ochraně přírody a globálních výzvách. Slezská univerzita v Opavě ve spolupráci s městem Opava nabídne v kinosále a ateliéru Hauerova 4 ve dnech 28. – 29.5. 2024 šest projekcí s besedami, 4 výukové programy a 2 projekce pro veřejnost.

Více