Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Na náměstí bude socha T. G. Masaryka

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Největší a nejznámější ostravské náměstí leží přímo v centru města a nese název po prvním českém prezidentu, Tomáši Gariqeu Masarykovi. I když je obvyklé, že náměstí zdobí sochy velikánů, podle kterých se jmenují, v Ostravě Masarykova socha nikdy nebyla. To chce ale současné vedení města změnit.

Nezaměstnanost v kraji klesla

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji už druhý měsíc klesá a v říjnu dokonce zaznamenali úředníci první větší pokles za poslední rok. Dobrou zprávou je i to, že nezaměstnaných ubylo ve všech okresech kraje.

Zvýšení nájmu městských bytů v Ostravě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nájmy v městských bytech v Ostravě se v příštím roce zvýší. Jednotlivé městské obvody o cenách rozhodovaly samostatně a jen některé se rozhodly pro maximální výši stanovenou Ministerstvem pro místní rozvoj. Ta je 50 korun za čtvereční metr.

Vzácné dračí ryby v Akváriu na Černé louce

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V ostravském akvariu na Černé louce chovají unikátní rybu. Jmenuje se červený drak a její cena se pohybuje i okolo 2,5 milionu korun.

Zabijáci koní z Rychvaldu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Obyvatelé jindy poklidného městečka Rychvald na Karvinsku žijí už týden ve strachu. Bojí se bandy, která prý prochází každou noc městem a krade koně. Jedné z chovatelek ukradli kobylu a po dvou dnech bylo její tělo nalezeno na odlehlém místě doslova rozbodané nožem. Několik dalších chovatelů už zloděje vyrušilo na svých pozemcích.

MS kraj zlepší kulturu cestování ve vlacích

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na železnici v našem kraji se co nevidět zlepší kultura cestování. Slibuje to krajský úřad, který uzavřel s Českými drahami smlouvu, v níž se dráhy zavázaly, že obnoví nejen vozový park, ale budou investovat i do oprav tratí a jejich modernizace.

Zahrádkářský zákon

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jednou z nejoblíbenějších zálib hlavně starší generace je určitě zahrádkaření. Doposud ale neexistuje zákon, který by tuto činnost nějak reguloval a každá zahrádkářská kolonie se řídí svým řádem. Teď ale poslanci připravují zákon, který by všechno sjednotil. Zahrádkáři by měli mít větší práva.

První certifikát hospodaření s energiemi získala firma z MS kraje

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

První certifikát managementu hospodaření s energiemi udělený v České republice směřuje do Moravskoslezského kraje. Konkrétně přímo do ostravské společnosti THERM. Evropská unie tuto normu zavedla teprve letos v červnu.

Dálnice D 47 byla slavnostně otevřena

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Středa, 25. listopadu, je pro všechny Ostravany ale i obyvatele celého Moravskoslezského kraje jistě historickým okamžikem. Byla totiž zprovozněna dálnice D47, která propojila Ostravu s Prahou. Pro kraj to znamená nejen rychlejší spojení s hlavním městem naší země, ale i příliv nových investorů.

Dálnice z Ostravy do Prahy je zprovozněna

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Středa 25. listopadu je pro všechny Ostravany ale i obyvatele celého Moravskoslezského kraje historickým okamžikem. Byla totiž zprovozněna dálnice D47, která propojila Ostravu s Prahou. Pro kraj to znamená nejen rychlejší spojení s hlavním městem naší země, ale i příliv nových investorů. Ve stejný den byl v Ostravě slavnostně otevřen i dálniční přivaděč, který propojil dálnici s ulicí Máriánskohorskou.

Komerční sdělení více

HSF System: Úspěšná obhajoba ocenění Best Managed Companies

Stavební společnost HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, získala podruhé za sebou titul Nejlépe řízená firma Česka a zařadila se mezi 29 oceněných tuzemských firem za rok 2024. Kvalitu řízení soukromých společností v České republice ocenila již popáté společnost Deloitte.


Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.

Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Více