Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jaro se hlásí o slovo, zimní sezónu končí poslední lyžařské závody, jako je Přebor opavských škol O pohár primátora Opavy

Bruntál |  | Jesenický expres

Přestože region již ovládá jarní počasí, v nejvýše položených areálech dokázali pořadatelé připravit i poslední lyžařské závody. Více než 120 dětí se sjelo na přebor opavských škol do Karlova pod Pradědem pod patronací mistra světa ve skoku Jaroslava Sakaly.

Příprava sjezdovek v teplém jarním počasí dala pořadatelům pořádně zabrat.

Jaroslav Sakala, mistr světa ve skoku na lyžích, patron závodu: „Já myslím, že klobouk dolů před pořadateli, kteří to tady udrželi a kteří vlastně ještě využili poslední mráz a nastříkali to, aby ty děcka si mohli zalyžovat ještě na závěr.“
Zdeněk Mitáš, provozovatel areálu: „Lyžařský pán bůh nás vyslyšel, kdy v noci trošku mrzlo, takže jsme mohli ta kritická místa trošku dosněžit, protože nám šlo o to, ta děcka se na to strašně těší.“

Závodníci museli teplému počasí přizpůsobit i styl jízdy, což se nakonec podařilo.

Anička Pavlíková, závodnice: „Bylo to takové žmolkovaté, často se podjíždělo a bylo to takové změklé.“
Ema Tomanová, závodnice: „Mě se jelo dobře, akorát, jak tady kolegyně, že jsem podjížděla, celkem měkké , ale jinak v pohodě.“
Lucie Fajkusová, závodnice: „Mě se jelo dobře, bylo to trošku měkké a hodně to podjíždělo.“
Johana Pospíšilová, závodnice: „Bylo to jako měkké , ale jelo se mi dobře. Lyžuji asi 3 roky.“

Celý slalom byl současně závodem O pohár primátora Opavy.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: "Já jsem nevěřil, že letošní ročník se uskuteční, tak mám z toho velkou radost. Jak vidíme, děti jezdí, přestože je teplo a ten sníh není nejkvalitnější, tak se to dětem líbí, mají skvělé časy. Je to samozřejmě pod záštitou města Opavy a taky pod záštitou mistra světa ve skoku na lyžích, pana Jaroslav Sakaly. Jsem rád, že se to opět povedlo a dětem se závody líbí.“
Roman Podzemný, ředitel závodu, ředitel ZŠ Vrchní, Opava: „Letos to počasí bylo jaké bylo a myslím, že skoro nikdo nevěřil, že se to uskuteční.“

No a teď už mohou závodníci v klidu přesedlat na krosová kola, kterých si na horách v létě také bohatě užijí.

Nahlásit chybu


K tématu

Český pohár žactva a klasifikační závod slalomářů musel být z beskydské Bílé přesunut do jesenického Karlova

27. února 2024 8:58 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Lyžařské podmínky na horách se den ode dne horší a ani vyhlídky na další dny nevěští nic dobrého. Mnohé skiareály omezují nebo regulují provoz pouze na zasněžené sjezdovky. Podmínky pro lyžování udržují pouze výše položené areály. Jediným, který je schopen pořádat i závody je areál Klobouk v Karlově.

V jesenických ski areálech se nejen naplno rekreačně lyžuje, ale také závodí

19. ledna 2024 10:06 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Provozovatelům lyžařských areálů v Jeseníkách se podařilo nahradit výpadky, způsobené oblevou na přelomu roku. V plném provozu budou nyní všechny sjezdovky, nejen rekreační, ale i ty závodní. První FIS závody proběhly v Karlově a další se již blíží.

V Jeseníkách si poradili s následky oblevy, jedou všechny vleky a pořádají se závody

19. ledna 2024 9:52 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Provozovatelům lyžařských areálů v Jeseníkách se podařilo nahradit výpadky, způsobené oblevou na přelomu roku. V plném provozu budou nyní všechny sjezdovky, nejen rekreační, ale i ty závodní. První FIS ( čti fis) závody proběhly v Karlově a další se již blíží.


Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

Včera 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

9. května 2024 23:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

9. května 2024 22:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

9. května 2024 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

Jaro se hlásí o slovo, zimní sezónu končí poslední lyžařské závody, jako je Přebor opavských škol O pohár primátora Opavy
Vydáno 4. dubna 2024 10:16, Bruntál, Karel Soukop
Přestože region již ovládá jarní počasí, v nejvýše položených areálech dokázali pořadatelé připravit i poslední lyžařské závody. Více než 120 dětí se sjelo na přebor opavských škol do Karlova pod Pradědem pod patronací mistra světa ve skoku Jaroslava Sakaly.

Příprava sjezdovek v teplém jarním počasí dala pořadatelům pořádně zabrat.

Jaroslav Sakala, mistr světa ve skoku na lyžích, patron závodu: „Já myslím, že klobouk dolů před pořadateli, kteří to tady udrželi a kteří vlastně ještě využili poslední mráz a nastříkali to, aby ty děcka si mohli zalyžovat ještě na závěr.“
Zdeněk Mitáš, provozovatel areálu: „Lyžařský pán bůh nás vyslyšel, kdy v noci trošku mrzlo, takže jsme mohli ta kritická místa trošku dosněžit, protože nám šlo o to, ta děcka se na to strašně těší.“

Závodníci museli teplému počasí přizpůsobit i styl jízdy, což se nakonec podařilo.

Anička Pavlíková, závodnice: „Bylo to takové žmolkovaté, často se podjíždělo a bylo to takové změklé.“
Ema Tomanová, závodnice: „Mě se jelo dobře, akorát, jak tady kolegyně, že jsem podjížděla, celkem měkké , ale jinak v pohodě.“
Lucie Fajkusová, závodnice: „Mě se jelo dobře, bylo to trošku měkké a hodně to podjíždělo.“
Johana Pospíšilová, závodnice: „Bylo to jako měkké , ale jelo se mi dobře. Lyžuji asi 3 roky.“

Celý slalom byl současně závodem O pohár primátora Opavy.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: "Já jsem nevěřil, že letošní ročník se uskuteční, tak mám z toho velkou radost. Jak vidíme, děti jezdí, přestože je teplo a ten sníh není nejkvalitnější, tak se to dětem líbí, mají skvělé časy. Je to samozřejmě pod záštitou města Opavy a taky pod záštitou mistra světa ve skoku na lyžích, pana Jaroslav Sakaly. Jsem rád, že se to opět povedlo a dětem se závody líbí.“
Roman Podzemný, ředitel závodu, ředitel ZŠ Vrchní, Opava: „Letos to počasí bylo jaké bylo a myslím, že skoro nikdo nevěřil, že se to uskuteční.“

No a teď už mohou závodníci v klidu přesedlat na krosová kola, kterých si na horách v létě také bohatě užijí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000042403/jaro-se-hlasi-o-slovo-zimni-sezonu-konci-posledni-lyzarske-zavody-jako-je-prebor-opavskych-skol-o-pohar-primatora-opavy