Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hotel Excelsior - více než hotel

1. ledna 2008, 0:00

Horský hotel Excelsior najdete na česko-slovensko-polském pomezí v malebném prostředí těšínských Beskyd v Horní Lomné. Hotel je dobře dostupný autem, autobusem, ale také na kole. Leží na třech cyklostezkách.

Souznění - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel.

1. ledna 2008, 0:00

Souznění 2009 - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel se koná poslední adventní víkend hned na několika místech Moravskoslezského kraje. Již 11. ročník nabízí už tradičně koncerty, představení, výstavy i Vánoční jarmark.

Mikulášské slavnosti v Podbeskydí

1. ledna 2008, 0:00

Tradičně pestrou paletu zážitků nabízí mikulášské slavnosti ve Štramberku. Letos o to víc, že se při jejích pořádání spojily tři subjekty - město Štramberk, společnost Šmíra - Print a Český rozhlas Ostrava. V sobotu 5. prosince 2009 od 10:00 do 17:00.

Kreslení: odpočinek, který si zasloužíte

1. ledna 2008, 0:00

Že jsou Vánoce za námi, neznamená, že skončilo rozmazlování. Naopak, je pro něj ten nejlepší čas, protože svátky daly nám všem zabrat svým chaosem a stresem. Teď je potřeba naučit se odpočívat... Třeba při kreslení pravou mozkovou hemisférou.

Konference Promatten v hotelu Vidly

1. ledna 2008, 0:00

Nově zrekonstruovaný hotel Vidly u Vrbna pod Pradědem se stal dějištěm konference Promatten o progresivních materiálech a technologiích v energetice. Konference přilákala špičkové odborníky z celé republiky.

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko

1. ledna 2008, 0:00

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, který příjemcům dotací usnadní financování projektů, představila Regionální rada Moravskoslezsko na konferenci Evropské příležitosti regionu.

Výlov rybníka Výtažník

1. ledna 2008, 0:00

Státní podnik Povodí Odry pořádal o sváteční středě tradiční výlov krnovského rybníka Výtažník, který sousedí s větším Petrovým rybníkem. Rybáři připravili také den otevřených dveří v rybích sádkách, prodej ryb i jejich ochutnávku.

Prodeje kvalitních, ručně šitých oděvů se krize nedotkla

1. ledna 2008, 0:00

Až sedmdesátiprocentní slevy v obchodech s oděvy jsou dnes naprosto běžným jevem. Ekonomická krize nutí kupující šetřit, takže nejrůznější výprodejové akce doslova vítají. Největší slevy přitom nabízejí právě prodejci módy. Tento trend se však netýká módních salonů s kvalitními, ručně šitými oděvy.

Vánoční nákupy plné inspirace

1. ledna 2008, 0:00

Jestli je na Vánocích něco stresující, jsou to nákupy dárků. Chceme jimi udělat radost, ale nakonec často koupíme cokoliv, jen abychom se dostali z chaosu obchodů. Letos to však můžete zkusit jinak!

Tchas končí, přichází Eiffage Construction

1. ledna 2008, 0:00

Moderní, konsolidovaná firma, která pružně reaguje na vývoj trhu, má jednotnou a přehlednou organizační strukturu s jasnými pravidly ekonomického řízení. Takový je cíl stavební společnosti Eiffage Construction Česká republika, v regionu dosud známé jako Tchas.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Více